Care sunt cauzele deficitului de neurotransmițători?
Nivelurile neurotransmițătorilor sunt influențate de un număr de factori. Evident, nutrițiși capacitatea organismului de absorbție a nutrienților joacă un rol important, dar există numeroase influențe majore asupra producției de neurotransmițători. Unele dintreacestea sunt detaliate în tabelul de mai jos. Aceste cauze pot avea o influență semnificativăasupra sănătății noastre și asupra proceselor metabolice din corpul nostru.
Cauzele Dezechilibrelor Neurotransmițătorilor
| |
|
|
Știați că…
- Corpul nostru produce calmante naturale, care sunt mult mai puternice decât morfina. Acestea se numesc endorfine (hormonul fericirii) și organismul le eliberează în prezența luminii puternice, în timpul exercițiilor fizice, atunci când râdem sau în timpul actului sexual.
- Nivele anormale ale hormonului SHBG sunt asociate cu bolile letale, specifice înaintării în vârstă la ambele sexe, incluzând bolile cardiovasculare (în mod special la femei), cancer, diabet de tip 2, sindromul metabolic, sindromul de apnee în somn și osteoporoză.
- Orgasmul asigură beneficii masive de echilibrare hormonală: oxitocina și oxidul nitric ajută la regularizarea ciclului menstrual al femeii, îmbunătățesc libidoul, cresc fertilitatea și elimină cortizolul (hormonul stresului) în exces.
- O îmbrățișare de 20 de secunde eliberează hormonul și neurotransmițătorul numit oxitocină, care este un hormon natural împotriva anxietății și antidepresiv.
- Cafeina în exces crește nivelurile de cortizol și încetinește activitatea glandei tiroide. Pentru eliberarea mai lentă a stimulentului, puteți să încercați să o savurați împreună cu anumite grăsimi.
- Vitamina D se comportă ca un hormon în organismul nostru și deficiențele sunt corelate cu boli precum: alergii, astm, creșterea în greutate, oboseală și chiar cancer. De obicei vitamina D o procurăm de la soare, dar uneori nu este suficient și putem lua suplimente, la recomandarea medicului, care se găsesc în diferite forme.
- Vârful aisbergului în ceea ce privește factorii chimici, nocivi și perturbatori, care afectează hormonii sistemul endocrin și pe care ar fi bine să încerci să îi eviți pe cât posibil, sunt: parabeni, ftalați, bisfenol A (BPA).
- Ciocolata conţine feniletilamină, un aminoacid produs pe cale naturală atunci când suntem îndrăgostiți, dopamină şi serotonină, care ameliorează durerea şi încurajează buna dispoziţie, teobromină, care produce senzaţii durabile de plăcere.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu